В начало

Японська Jera планує інвестувати до $13 млрд у СПГ

Японська енергетична компанія Jera планує інвестувати 1-2 трлн ієн ($6,47-12,96 млрд) у свій бізнес зі скрапленого природного газу до 2035 фінансового року, повідомляє LNG Prime.

Jera оприлюднила свою нову стратегію розвитку на наступне десятиліття, яка об’єднує стратегічні принципи бізнесу й організаційну перевагу.

Спільне підприємство Tokyo Electric і Chubu Electric стратегічно зосереджено на трьох ключових напрямах бізнесу: СПГ, відновлювані джерела енергії, водень і аміак.

Jera планує збільшити обсяг трансакцій СПГ до 35 млн тонн, досягти 20 ГВт (гігават) відновлюваних потужностей і близько 7 млн тонн водню й аміаку до 2035 фінансового року.

Компанія планує інвестувати загальний грошовий потік обсягом 5 трлн ієн (32,38 млрд дол. США) протягом наступного десятиліття, або 1-2 трлн ієн для кожного рівня з вбудованою гнучкістю для зміни розподілу між трьома бізнес-сферами, якщо це буде визнано відповідним у разі зовнішніх змін.

Jera також прагне скоротити інтенсивність викидів CO2 на 20% до 2030 року, загальні викиди CO2 – на 60% до 2035 фінансового року, перш ніж досягти нульових викидів CO2 від своїх внутрішніх і закордонних операцій станом на 2050 рік.

Щоб досягти цих цілей, Jera заявила, що до 2030 фінансового року припиняє використовувати неефективну теплову енергію, що працює на вугіллі.

Jera також має намір до 2040-х років перевести 100% іншої вугільної електроенергії на аміак і повністю відмовитися від використання вугілля.

Зараз Jera постачає третину електроенергії в Японії.

Японія — другий найбільший імпортер СПГ у світі після Китаю.

Jera — один із найбільших у світі гравців СПГ з інтегрованим ланцюжком створення вартості, і він торгує СПГ через сингапурську Jera Global Markets, спільне підприємство з французькою EDF, у якому Jera володіє 66,67%.

Зі слів Jera, на цей час вона обробляє близько 35 млн тонн СПГ і планує збільшити цей обсяг понад 35 млн тонн до 2035 фінансового року.

Фірма продовжуватиме надавати рішення для Японії й Азії і зберігатиме свої позиції на світовому ринку СПГ.

Jera заявила, що купує СПГ у південно-східній Азії, Океанії, Північної Америки, Близького Сходу й продає його у південно-східній і південно-західній Азії, Європі й інших ринках.

Фірма заявила, що її ланцюжок створення вартості СПГ включає шість газових родовищ в Австралії, експортний термінал СПГ у Фріпорті в США, в якому вона має частку й обсяги відбору, 22 судна для СПГ на довгостроковій основі, 11 приймальних терміналів і близько 50 ГВт потужності газу для теплової енергії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти