В начало

Євросоюз повинен відмовитися від російського LPG — Міненерго

Наступним кроком Європейського союзу має стати заборона на постачання  російського скрапленого газу і його сумішей. Про це під час Petroleum Ukraine 2023 сказав заступник міністра енергетики України Микола Колісник.

На його погляд, для Європи це буде так само нескладно, як тоді, коли вона прийняла рішення відмовитися від російської нафти і пального.

«Ми тоді вийшли до Європейської комісії і пояснили, що енергетична безпека полягає  в тому, що ми маємо від чогось відмовитися для того, аби у нас не було дисбалансу і фактичного дефіциту. Нас почули – прийнято рішення про відмову від російського дизелю і бензину. Були побоювання, що це негативно позначиться на європейському ринку – однак ні, все пройшло», — каже Колісник.

Він пояснив, що сьогодні рф дотує паливну експансію на європейський ринок, і вона продовжить підтримку експорту LPG, допоки не «заллє» ринки Балтії і Польщі, а потім і опосередковано України.

Колесник зазначив, що український уряд прийняв для себе рішення відмовитися від російського газу і готовий доводити, що цієї молекули в Україні немає.

«Ми готові займатися сертифікатами походження євро-1, для того, щоб далі спільно з вами переконати польських і балтійських колег, що і в них проблеми не буде відмовитися від російського газу. Винятково спільно ми можемо пояснити європейським колегам, що це важлива історія, і якщо ми її зараз превентивно не зупинимо, будемо пожинати плоди досить швидко», — наголосив заступник міністра. 

Нагадаємо, сьогодні у Варшаві проходить конференція Petroleum Ukraine Petroleum Ukraine 2023. Онлайн-щоденник заходу доступний на сайті enkorr за посиланням.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти