В начало

Європейський імпорт СПГ впав на 19% через страйк у Франції

Постачання СПГ у Європу й Туреччину минулого тижня впали на 19%, до майже 3,2 млрд куб. м через страйки у Франції, які призвели до зупинки надходження вантажів, показали оцінки відстеження суден Kpler у понеділок, повідомляє Montel.

Очікується, що цього тижня з 37 суден буде розвантажено майже 3,3 млрд кубометрів, сім із яких – до Франції, хоча кінцеві пункти призначення й обсяги можуть змінитися, свідчать дані Kpler.

Страйк робітників у Франції через пенсійну реформу перешкодив прибуттю на чотирьох приймальних терміналах країни.

Постачання СПГ в Європі в першій половині березня перевищило 6,4 млрд кубометрів, або майже 3,5 млрд кубометрів на тиждень, що лише на 1% вище, ніж за той же період у лютому.

Kpler прогнозує, що імпорт СПГ цього місяця буде найнижчим із жовтня минулого року.

За даними австралійського банку ANZ, страйк у Франції, який посилився різким похолоданням наприкінці зими, підвищив ціни на європейських хабах майже на 12% у п’ятницю, але ціни на СПГ в Азії також зросли, «оскільки китайські покупці стали більш активними на спотовому ринку».

Еталонний передній місячний контракт на голландському хабі TTF встановився минулої п’ятниці на рівні 52,86 євро/МВт•год ($16,40/МБТЕ), тоді як його еквівалент на JKM встановився на рівні $14,15/МБТЕ.

Однак решту року розкид цін між двома регіонами буде дуже вузьким через посилення конкуренції.

Водночас, згідно з даними Gas Infrastructure Europe, рівень сховищ СПГ у Європі востаннє був нижчим на два відсоткові пункти тижня за 50% потужності.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти