В начало

Європейські ціни знову зростають

За дві декади січня котирування на бензин у Середземномор'ї й портах північної Європи підвищились у середньому на $94/т (+11%), а дизпальне за цей же період підросло на $84/т. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

Контракти на бензин у середземноморському регіоні Європи з початку місяця зросли на 12% (на $94/т), до $897/т. У північно-західному регіоні Європи вартість цього ресурсу підвищилася на 11% (на $95/т), до $977/т.

Котирування дизельного пального у Середземномор'ї за період з 3 по 20 січня підвищилося на $91/т — до $980/т, тоді як ціна на дизель у портах північної Європи — на $76/т, до $1000/т.

При цьому спред (різниця) між північно-західними й середземноморськими котируваннями на бензин порівняно з груднем 2022 р. у січні цього року зріс на $8/т, до $82/т. Натомість котирування дизельного пального в північно-західному регіоні порівняно з Середземномор’ям цього місяця, навпаки, впали на $21/т, до $28/т.

Це свідчить про те, що попит на бензин в обох регіонах торгівлі в Європі залишається на високому рівні в перший місяць року, а ситуація з контрактами на дизпальне може свідчити про те, що інтерес до цього ресурсу в північно-західному регіоні знижується в січні порівняно з попереднім місяцем.

Така тенденція може знайти своє відображення й на українському ринку, але в умовах затоварки зростання цін на внутрішньому ринку України поки що вбачається малоймовірним. Більш того, упродовж останніх кількох тижнів у роздрібному сегменті спостерігається зниження цін.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти