В начало

ВР скоротить потужності німецького нафтопереробного заводу

BP планує скоротити потужності з переробки сировини на своєму нафтопереробному заводі (НПЗ) в Гельзенкірхені в Німеччині приблизно на одну третину з 2025 року через слабший прогноз попиту, заявила глава її нафтопереробного відділу Ембер Рассел.

Скорочення потужностей відбувається в той час, як європейські НПЗ стикаються зі зростаючим тиском суворих екологічних норм, зростаючої закордонної конкуренції й зростанням продажів електромобілів.

«У Німеччині, якщо казати про прогноз балансу попиту й пропозиції, ми спостерігаємо досить значне зниження попиту», — зазначила Рассел Reuters на полях енергетичної конференції CERAWeek.

З її слів, Гельзенкірхенський НПЗ, побудований 1935 року, надзвичайно складний і включає два заводи й нафтохімічний завод.

«Але це також структурно дуже висока вартість, тому ми намагаємося зменшити пропускну здатність, спростити сайт і зробити його ефективнішим», — сказала вона.

Зі слів Рассел, ВР скоротить приблизно на одну третину потужність НПЗ у західній Німеччині, який зараз має потужність переробки сирої нафти 265 тис. барелів на день (б/д).

Представник BP додала, що скорочення відбудеться з 2025 року, коли НПЗ також збільшить переробку біопалива.

2023 року BP знецінила нафтопереробний завод у Гельзенкірхені на суму $1,34 млрд через «зміни в економічних припущеннях», йдеться в її річному звіті, опублікованому на початку цього місяця.

У січні Shell оголосила, що до 2025 року закриє свій НПЗ у Весселінгу (Німеччина) й переобладнає завод для виробництва мастильної сировини в рамках своєї діяльності зі скорочення викидів вуглецю.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти