В начало

Виробництво авіаційного палива в США збільшується — Reuters

Згідно з урядовими даними, американські нафтопереробники минулого тижня виробляли авіапальне найшвидшими темпами з часів пандемії, оскільки вони прагнуть не відставати від прогнозів рекордних авіаперельотів цього літа, повідомляє Reuters.

Чисте виробництво авіаційного палива на нафтопереробних підприємствах США минулого тижня досягло близько 1,9 млн барелів на день (б/д), що на 8% вище, ніж за аналогічний період торік, і є найвищим тижневим показником із січня 2020 року, показали дані Управління енергетичної інформації США 20 червня.

Урядові установи й туристичні групи готуються до рекордної кількості пасажирів в аеропортах протягом літа, завдяки чому споживання авіаційного палива вперше перевищить пік до пандемії. Група автомобілістів AAA очікує, що рекордні 5,74 млн людей прилетять до місць призначення на свято 4 липня.

Відповідно до аналізу JPMorgan, опублікованого в четвер, світовий попит на авіапальне вперше перевищив рівень до пандемії.

Згідно з даними Управління енергетичної інформації США, середній попит на реактивне паливо в США за останній тиждень у 1,75 млн б/д також став найвищим за цей час із 2019 року.

Зі слів Матіаса Тогні, засновника енергетичної дослідницької фірми Galpon Shipping & Trading, збільшення обсягів виробництва нафтопереробних заводів (НПЗ) має допомогти підтримувати постачання на ринку достатньо, щоб відповідати очікуваному сплеску попиту під час свят.

З початку року нафтопереробники США додали до запасів понад 2 млн барелів авіаційного палива. Це призвело до збільшення запасів до 41,95 млн на 14 червня, що на 2% вище, ніж торік, і відповідає середньому сезонному показнику за останні п’ять років.

Авіакомпанія AAA зазначила, що ціни на внутрішній авіаквиток у святкові дні 4 липня на 2% нижчі, ніж торік, навіть якщо система відстеження рейсів Airportia показала, що загальна кількість рейсів у США зросла на 1% порівняно з минулим роком.

20 червня Airportia відстежила 30 264 рейси в США, що на 7,2% більше, ніж за аналогічний період торік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти