В начало

Видобуток нафти в росії у червні зберігся на колишньому рівні — МЕА

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) вважає, що видобуток нафти в росії після скорочення у травні на 150 тис. барелів на добу зберігся в червні на рівні 9,45 млн барелів на добу, а експорт нафти й нафтопродуктів знизився на 600 тис. барелів на добу — до 7,3 млн барелів, випливає з щомісячної доповіді агентства.

«Обсяг видобутку нафти в росії у червні практично не змінився, становив 9,45 млн барелів на добу, оскільки зниження експорту було компенсовано збільшенням обсягів переробки нафти на внутрішньому ринку», — йдеться у доповіді.

«російський нафтовий експорт у червні знизився майже на 600 тис. барелів на добу, до 7,3 млн барелів на добу, що є найнижчим рівнем з березня 2021 року... сирої нафти (-500 тис. барелів на добу), тому що багато нафтопереробних підприємств завершили ремонтні роботи, а деякі родовища проходять літнє техобслуговування», пише МЕА.

За його даними, експорт нафти знизився до 4,7 млн барелів на добу, а нафтопродуктів до 2,6 млн. За оцінками МЕА, передбачувані прибутки від експорту знизилися в місячному вираженні на $1,5 млрд, а в річному на $9,9 млрд, до 11,8 млрд.

У доповіді уточнюється, що нафтовий експорт із росії дещо знизився до Індії, Китаю й Туреччини, при цьому зріс у країни, що входять до категорії "інші напрями" (зокрема країни колишнього СРСР, а також ОАЕ, Саудівську Аравію та Кубу).

«москва пообіцяла додатково скоротити експорт на 500 тис. барелів на добу із серпня, щоб зупинити зниження цін і доходів, але може зберегти видобуток на колишньому рівні, оскільки внутрішній попит на нафту сезонно зростає», — зазначає МЕА.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти