В начало

Видобуток нафти в Лівії перевищив 1 млн барелів на день

Видобуток нафти в Лівії піднявся вище від 1 мільйона барелів на день (б/д) уперше за два місяці після вирішення політичного протистояння в країні ОПЕК, яке призвело до обмеження видобутку й експорту.

Видобуток досяг 1,067 млн барелів 6 жовтня після зняття блокади східного уряду розділеної нації 3 жовтня, повідомили двоє джерел, знайомих із ситуацією, на умовах анонімності, оскільки інформація не публічна. З їхніх слів, видобуток на найбільшому родовищі, Шарара, зростав до повної потужності, тоді як Waha Oil Co. викачувала вдвічі від нормального рівня, оскільки трубопровід ремонтується.

Більший видобуток збільшить пропозицію на ринку нафти, який бореться зі слабким попитом, тоді як Організація країн-експортерів нафти планує поступово почати пом’якшувати скорочення видобутку з кінця цього року. Але ціни на сиру нафту зросли у понеділок через занепокоєння трейдерів тим, що ескалація конфлікту на Близькому Сході може призвести до порушення постачань. Нафта Brent у Лондоні зросла на 10% минулого тижня, до $79 за барель.

Зазвичай Лівія видобуває понад 1,2 млн барелів щодня, але у серпні ця цифра впала до 450 тис. б/д після того, як західний уряд країни, визнаний ООН, звільнив керівника центрального банку, що спонукало його східного конкурента наказати припинити видобувати нафту у відповідь. Результати часто залишаються заручниками політичних суперечок, оскільки протилежні сторони борються за контроль над ключовим сектором економіки.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти