В начало

Venture Global використовуватиме термінал з регазифікації у Греції

Американський розробник скрапленого природного газу (СПГ) Venture Global LNG підписав договір з Gastrade SA про регазифікацію до 1 млн метричних тонн СПГ у Греції протягом п’ятирічного періоду, починаючи з наступного року, з двох своїх експортних об’єктів у Луїзіані, повідомляє Reuters із посиланням на заяву компанії.

Регазифікація — це процес перетворення скрапленого природного газу назад у газоподібний стан.

Угода надасть Venture Global LNG доступ до регазифікаційних потужностей на приймальному терміналі СПГ в Александруполісі на Фракійському морі, збільшуючи його здатність виходити на ринки Центральної й Східної Європи, повідомила компанія.

Зі слів Venture Global LNG, компанія зі штаб-квартирою у Вірджинії отримає доступ до 25% загальної потужності термінала, або приблизно 12 вантажів на рік.

Venture Global має намір стати другим за величиною експортером охолодженого газу в США після Cheniere Energy після того, як запропонований нею експортний термінал СПГ Plaquemines буде повністю побудовано, й він розпочне виробництво.

«Цей крок ще більше інтегрує наш бізнес, розширюючи активи на всьому ланцюжку постачання СПГ, включаючи виробництво СПГ, доставлення і регазифікацію», — сказав генеральний директор Venture Global Майк Сабель.

Новий термінал приймання СПГ в Александруполісі й «вертикальний коридор» «Південь-північ» матимуть важливе значення для підвищення енергетичної безпеки Центральної й Східної Європи, забезпечуючи новий маршрут альтернативних постачань природного газу в регіон, додали у Venture Global.

Критичні проєкти енергетичної інфраструктури в Греції були частково підтримані європейським співфінансуванням і Сполученими Штатами через International Development Finance Corp.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти