В начало

Венесуела з початку року збільшила видобуток нафти на 11%

Венесуела протягом 2023 року суттєво нарощує видобуток нафти. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на повідомлення національної нафтової компанії Petroleos de Venezuela S.A. (PDVSA) на своїх сторінках у соціальних мережах.

Так, у липні країна видобувала 810 тис. барелів на добу (б/д), що на 10,65% вище за січневий показник (732 тис. б/д).

Динаміка показників поки що не стабільна: у лютому спостерігалося зниження щодо січня – до 704 тис. б/д, потім виробництво зростало до травневого піку в 819 тис. б/д, і в червні знову впало – до 796 тис. б/д.

Поступове зростання видобутку спостерігається з миті ослаблення тиску санкцій на Венесуелу з боку США, що намітився в листопаді 2022 року. Тоді американський Мінфін дозволив компанії Chevron Corp. в обмеженому обсязі відновити виробництво в республіці для подальшого транспортування сировини в США (постачання в будь-які інші країни ліцензія не дозволяє – ред.), а також проводити будь-яке технічне обслуговування й ремонт на активах СП.

Вашингтон запровадив санкції проти венесуельської нафти у січні 2019 року з метою послабити позиції Ніколаса Мадуро, якого США відмовилися визнавати легітимним президентом країни після виборів. На тлі санкцій іноземні сервісні підрядники почали залишати венесуельські проєкти. Влітку 2020 року ЗМІ повідомили про припинення роботи останньої бурової установки в країні (компанії Nabors Industries, що працювала на замовлення Chevron).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти