В начало

Valero перевершив прогнозований прибуток у I кварталі

Нафтопереробна компанія Valero Energy перевершила оцінки прибутку за I квартал 25 квітня завдяки стійкому попиту, оскільки постачання сирої нафти залишаються обмеженими через збої в росії й ремонтні роботи на нафтопереробних заводах (НПЗ) США.

Постачання сирої нафти опинилися під тиском, оскільки атаки українських безпілотників закрили близько 14% нафтопереробних потужностей росії станом на кінець І кварталу.

Попри перебої, загальний обсяг постачань продукції в США, що є приблизним показником попиту, наприкінці березня становив у середньому 20,10 млн барелів на день (б/д) порівняно з 19,7 млн б/д роком раніше, згідно з даними Управління енергетичної інформації США.

«Ми раді повідомити про високі фінансові результати за I квартал, попри інтенсивне планове технічне обслуговування нашої нафтопереробної системи», — сказав у заяві головний виконавчий директор Valero Лейн Ріггс.

Американські нафтопереробні підприємства регулярно планують технічне обслуговування в I кварталі, щоб підготувати обладнання до високого попиту в літній сезон.

Компанія Valero, яка започаткувала прибутки для нафтопереробників, заявила, що її маржа становила $3,53 млрд у кварталі, що закінчився 31 березня, порівняно з $5,9 млрд роком раніше.

Маржа й прибутки американських нафтопереробників нормалізувалися після досягнення захмарних рівнів 2022 року, коли повномасштабне вторгнення росії в Україну призвело до перерви в постачаннях нафти. Слабша економічна активність і збільшення глобальних нафтопереробних потужностей ще більше стабілізували їхні доходи.

Обсяги перероблення Valero в середньому становили 2,8 млн б/д у I кварталі порівняно з 2,9 млн б/д роком раніше.

Згідно з даними LSEG, нафтопереробник повідомив про скоригований чистий прибуток у $3,82 на акцію, що вище від середньої оцінки аналітиків у $3,24 на акцію.

Компанія Valero також повідомила, що її проєкт із виробництва екологічно чистого авіаційного палива, завод DGD Port Arthur, буде введено в експлуатацію в IV кварталі, випереджаючи попередню мету 2025 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти