В начало

УЗ створює компанію, яка будуватиме газові електростанції

Для побудови розподіленої генерації електроенергії «Укрзалізниця» створює окрему юридичну особу – ТОВ «УЗ Енерго». Вона забезпечуватиме потреби компанії й споживачів, які приєднані до мереж залізниці. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що наразі компанія як один із найбільших споживачів електричної енергії в Україні відчуває суттєвий дефіцит електричної енергії. Запроваджені ліміти на споживання електроенергії лише на 75% покривають реальні потреби підприємства.

За прогнозами, з наближенням холодів посилення дефіциту може вплинути на безперебійний рух поїздів і негативно позначитися на наданні комунальних послуг для побутових споживачів.

«Беручи до уваги складну ситуацію з генерацією, ми маємо допомогти країні пройти найскладніший в історії осінньо-зимовий період. Саме тому було схвалено рішення про будівництво десятків газогенераторних установок загальною потужністю до 250 МВт.

На сьогодні «Укрзалізниця» проводить активні перемовини з постачальниками й міжнародними фінансовими організаціями для швидкої реалізації цього проєкту», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Новостворена компанія «УЗ Енерго» має побудувати у різних регіонах України газові електростанції загальною потужністю до 250 МВт. Насамперед їх буде встановлено в обласних центрах і приєднано до мереж товариства, від яких заживлені об’єкти залізничного транспорту, соціальної сфери, а також об’єкти критичної інфраструктури інших галузей економіки.

Як пояснили в УЗ, відповідно до вимог законодавства, діяльність із виробництва електричної енергії з використанням газогенераторних установок та установок зберігання електричної енергії може здійснюватися лише відокремленою від оператора системи розподілу юридичною особою з отриманням відповідної ліцензії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти