В начало

Уряд спростив розміщення газопоршневих установок для критичної інфраструктури

Уряд спростив процедуру розміщення газопоршневих установок на об'єктах критичної інфраструктури. Про це повідомив заступник міністра енергетики України Микола Колісник на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Зміни внесено до постанови КМУ від 13.12.2017 р. №1010 «Про затвердження критеріїв визначення планованої діяльності, яка не підлягає оцінці впливу на довкілля, та критеріїв визначення розширень і змін діяльності та об'єктів, які не підлягають оцінці впливу на довкілля» і постанови від 07.12.2023 р. №1320 «Деякі питання розміщення газопоршневих когенераційних установок на період воєнного стану», – повідомив заступник міністра.

Як зазначає Колісник, йдеться про спрощення умов для будівництва та/або розміщення газопоршневих і газотурбінних установок, зокрема когенераційних, блочно-модульних котелень, дизельних/бензинових і газових генераторів (потужністю від 1 МВт і більше), а також пов'язаних з ними мереж, вузлів обліку тощо.

«Проєкт акту, підготовлений спільно Мінінфраструктури й Міненерго, передбачає, що установки, необхідні для забезпечення безперебійного електроживлення об’єктів критичної інфраструктури можливо встановити швидко й покрити дефіцит потужності і забезпечити власні потреби. Тепер їх можна буде встановити без проходження низки дозвільних процедур», – написав Микола Колісник.

З його слів, це дозволить створити резерв потужності на випадки екстреного відключення електропостачання й водночас децентралізувати генерацію.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти