В начало

УНБ оскаржить рішення щодо анулювання ліцензії на Сахалінське родовище

ПрАТ «Укрнафтобуріння» (УНБ) оскаржить рішення Шостого апеляційного адміністративного суду про анулювання спеціального дозволу на користування надрами Сахалінського газоконденсатного родовища (Харківська обл.) у Верховному Суді, йдеться у заяві на сайті компанії. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

В УНБ переконані, що ухвалене рішення необґрунтоване і не базується на вимогах закону, при цьому несе у собі ризики не лише для функціонування компанії, видобуток якої становить близько 0,5 млрд куб. м газу на рік, але й для стабільного проходження опалювального сезону 2023/2024 рр..

«Зараз Україна вперше в історії незалежності намагається пройти опалювальний сезон лише за рахунок газу внутрішнього видобутку. Йде війна, і кожен витягнутий кубометр газу, тонна конденсату чи нафти, кожна гривня податку для бюджету держави зі зруйнованою економікою має просто критично життєве значення», – наголошується у повідомленні.

У зв'язку з цим УНБ просить Кабінет міністрів і Офіс президента звернути увагу на цю справу. Крім того, компанія розраховує на висновки компетентних правоохоронних органів щодо ситуації, що безпосередньо підриває енергетичну незалежність України під час війни.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти