В начало

«Укрнафтобуріння» запустило нову свердловину

Спеціалісти ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» запустили 88-му свердловину. Наразі, після усунення технологічних недоліків, об'єкт працює стабільно. Про це повідомляє прес-служба «Укрнафти».

Як зазначили у компанії, проблема виникла після закінчення буріння: отримали приплив високонапірної пластової води з верхніх горизонтів.

Було проведено ремонт і водоізоляційні роботи.

«Дебіт нової свердловини — 170 тис. кубометрів газу й 30 тонн конденсату на добу, — каже директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький. — Також незабаром планується завершення пусконаладки дотискуючої компресорної станції. Це дозволить сповільнити природне падіння видобутку».

Паралельно компанія проводить необхідні геологотехнічні заходи для підтримання рівня видобутку.

Як повідомлялося, після арешту й рішення суду про передачу в управління АРМА «Укрнафтобуріння», ТОВ «Сахалінське», ТОВ «Сіріус-1», ТОВ «Іст Юроуп Петролеум» у справі про законність використання надр Сахалінського родовища Кабінет міністрів України розпорядженням №454- р. від 23 травня 2023 року підтримав пропозицію про передачу в управління «Укрнафті» корпоративних прав у цих компаніях.

Наприкінці червня АМКУ дозволив «Укрнафті» отримати в управління частки у статутних капіталах зазначених компаній. 7 липня підписано акти приймання-передачі активів.

«Укрнафтобуріння» – одна з найбільших приватних газовидобувних компаній в Україні. З 2010 року розробляє Сахалінське нафтогазоконденсатне родовище (Краснокутський р-н Харківської обл.) із запасами 15 млрд куб. м газу. Валовий видобуток компанії в 2020 році склав 725,4 млн куб. м газу та 80,8 тис. тонн нафти й конденсату, у 2021 – 691,3 млн куб. м та 76,6 тис. тонн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти