В начало

«Укрнафта» використовуватиме штучний інтелект для розвідки й розробки родовищ

На базі Науково-дослідного і проєктного інституту ПАТ «Укрнафта» в Івано-Франківську буде відкрите відділення прикладного застосування штучного інтелекту для вирішення задач з розвідки й розробки нафтогазових родовищ, повідомляє прес-служба підприємства.

«21 століття — це століття інновацій і технологічного прогресу, і «Укрнафта» не стоїть осторонь, — зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький на полях III Львівської антикризової нафтогазової конференції. – Штучний інтелект – це один з багатьох напрямів, які нас цікавлять, тому запрошуємо інноваторів, науковців, кожного, хто зацікавлений в науково-технічному прогресі у видобутку вуглеводнів, до співпраці».

Зокрема йдеться про наступні напрями: пошук, розвідка, розробка родовищ, підбір технологій інтенсифікації видобутку свердловин, вибір методів підвищення нафтовилучення на відповідних родовищах, прогнозування ефективності заходів, визначення місць розташування свердловин різних категорій.

Як повідомлялося, середньодобовий видобуток нафти «Укрнафта» за підсумками першого кварталу 2023 року досяг 3,926 тис. тонн, тоді як середньодобовий показник за 2022 рік становив 3,753 тис. тонн.

«Укрнафта» 2023 року планує збільшити видобуток нафти на 5,8% (на 0,08 млн тонн) порівняно з минулим роком – до 1,45 млн тонн, газу – на 0,3% (на 0,003 млн куб. м), до 1,04 млрд куб. м.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти