В начало

«Укрнафта» проводить 3D-сейсмічні дослідження на сході й заході країни

«Укрнафта» проводить масштабні сейсмічні дослідження за технологією 3D. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

«Площа досліджень на заході становить 77 квадратних кілометрів. Там задіяне сучасне технологічне обладнання – бездротова система – майже 19 тисяч датчиків-акселерометрів, що працюють одночасно», — йдеться у повідомленні.

Зокрема на сході за допомогою кабельної системи реєстрації даних, яка включає 6 тисяч геофонів (одночасно працюють 4 320 датчиків) досліджуються 98 квадратних кілометрів.

Зазначається, що оскільки обидві ділянки мають складні поверхневі умови – гори на заході й заболоченість, ліси і річки на сході, – для мінімізації втрат первинної інформації і досягнення максимально можливих результатів використовується комбінація різних типів джерел, вібраційних і вибухових.

На 2024 рік сейсмічні дослідження на заході заплановані обсягом 200 квадратних кілометрів на кількох ліцензійних ділянках.

У східному регіоні заплановані 3D-дослідження на трьох родовищах загальною технологічною площею близько 120 квадратних кілометрів.

«Таким чином, спеціалісти «Укрнафти» зможуть створити максимально точні геологічні моделі об'єктів та успішно бурити нові свердловини, щоб збільшувати видобуток», — зазначили у компанії.

Як повідомляв enkorr, торік «Укрнафта» збільшила видобуток нафти на 3% і газу — на 6%. Зокрема 2023 року було видобуто 1,4 млн тонн нафти з конденсатом і 1,09 млрд кубометрів газу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти