В начало

«Укрнафта» ліквідувала дві «врізки» у трубопроводи

З початку 2023 року департамент безпеки «Укрнафти» виявив і ліквідував два незаконні втручання у роботу трубопроводів, повідомляє прес-служба підприємства.  

«Одне з них СБУ кваліфікувала як диверсію. Йдеться про Чернігівщину, де зловмисники зробили «врізку» в нафтопровід і крали нафту», — йдеться у повідомлені.  

За фактом незаконного втручання в роботу нафтопроводу управління Служби безпеки України в Чернігівській області розпочало кримінальне провадження за статтею «Диверсія» (ч . 2 ст. 113 Кримінального кодексу України).

У Полтавський області крали газовий конденсат, на місце виїжджала оперативно-слідча група Миргородського районного відділу поліції, подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Загалом було попереджено крадіжку близько 500 тонн вуглеводнів на загальну суму близько 6 млн грн.

Розкрадання енергоресурсів під час війни — це злочин. А порушення цілісності роботи трубопроводів створює загрозу виникнення надзвичайних ситуацій і заподіяння шкоди середовищу.

«Укрнафта» співпрацює з правоохоронними органами для встановлення й притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти