В начало

«Укрнафта» хоче управляти відібраною у Коломойського нафтогазовою компанією

ПАТ «Укрнафта» просить передати їй в управління корпоративні права «ВК «Укрнафтобуріння», яку напередодні держава забрала у Ігоря Коломойського з партнерами. Про це, як повідомляє «Економічна правда», йдеться в листі компанії до Міністерства економіки.

У листі «Укрнафта» стверджує, що «Укрнафтобуріння» займалося розробкою Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища, але зосереджувалося на видобуванні газу, хоча запаси нафти на цьому родовищі більші.

Та наразі схема збору і транспортування видобутої на родовищі продукції залишилася інтегрованою у виробничу схему «Укрнафти».

Компанія каже, що зможе наростити видобуток нафти на Сахалінській площі на 14%, а також збільшили видобуток газу.

Також очолювана Сергієм Корецьким компанія хоче отримати в управління ТОВ «Сіріус-1», ТОВ «Сахалінське» і ТОВ «Іст Юроуп Петролеум», які є партнерами «Укрнафтобуріння» за угодами про спільну діяльність на Сахалінській площі.

На акції цих компаній раніше було накладено арешт і передано в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Як повідомлялося у квітні, за рішенням суду акції однієї з найбільших газовидобувних компаній України, «Укрнафтобуріння», було передано в управління АРМА.

Згідно з даними реєстру, «Укрнафтобуріння» належить Аpec Системс ЛТД. (22,49%), Deripon Commercial (22,49%), LTD, JKX Ukraine B.V. (10%) та Ariana Business Limited (22,49%). Компанія пов’язана з бізнесменами Ігорем Коломойським, Павлом Фуксом і Віталієм Хомутинніком.

«Укрнафтобуріння» є однією з найбільших газовидобувних компаній України: 2021 року видобуток газу сягнув 725,4 млн кубометрів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти