В начало

Україна з Польщею знайшли рішення для розблокування пункту «Ягодин-Дорогуськ»

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури заявило про знайдення рішення для розблокування пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Про це міністерство повідомляє в Facebook.

Зокрема зазначається, що ухвалено рішення тимчасово призупинити вимогу про наявність дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення в Україну з будь-якої країни Європейського Союзу.

«Рішення покликане вирішити ситуацію із блокуванням пункту пропуску «Ягодин –Дорогуськ» з боку польських перевізників і задовольнити одну з ключових претензій страйкарів, а саме накладання штрафів за відсутність дозволів для перевезень в Україну з третіх країн ЄС», — йдеться у повідомленні.

«Наша позиція однозначна: такі перевезення не підпадають під угоду між Україною та ЄС про вантажні перевезення і не є двосторонніми, а відповідно потребують наявності дозволів. Наразі ми надіслали лист до Єврокомісії щодо надання роз’яснення й на цей час призупиняємо накладення штрафів», — зазначив віце-прем’єр-міністр із відновлення України Олександр Кубраков.

Він також підкреслив, що з початку цього року «Укртрансбезпека» склала лише 4 таких постанови на польських перевізників.

Таким чином, з 8 травня польські перевізники зможуть виконувати перевезення з будь-якої країни Євросоюзу в Україну без відповідних дозволів і вимог щодо екологічних стандартів транспортних засобів.

У відомстві також зазначили, що станом на вчора, 7 травня, понад 5 тисяч вантажівок не можуть перетнути український найбільший пункт пропуску.

Нагадаємо, 5 травня Польща призупинила оформлення вантажівок на в’їзд і виїзд у згаданому вище пункті пропуску через акцію протесту польських перевізників.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти