В начало

Україна виділить один пункт пропуску лише для бензовозів – Найєм

Міністерство інфраструктури України вже має домовленість із Державною прикордонною службою України про те, щоб один із західних пунктів пропуску був тільки для бензовозів, повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

«Є домовленість з прикордонною службою, що один із пунктів пропуску буде тільки для пального, там буде зроблено паливну смугу. Думаю, що це буде реалізовано найближчими днями», — сказав він під час онлайн-обговорення з профільними міністерствами теми торгівлі і експорту в п'ятницю, передає «Інтерфакс-Україна».

Крім того, Найєм додав, що у планах відомства — зробити деякі пункти пропуску на польському кордоні лише вантажними, повністю переспрямувавши пасажирські й легкові транспортні засоби на інші.

«Це насамперед Ягодин і Краковець, які можна спрямувати на Устилуг і Шегині. Я думаю, що нам це вдасться зробити, й такі розмови зараз ведуться», — додав заступник міністра.

Найєм розповів, що згідно з підрахунками міністерства, сьогодні у чергах на кордоні стоїть до 3 тис. транспортних засобів, які не можуть виїхати з України, і десь 1,2-1,5 тис. — в'їхати в Україну.

Причиною цього, з його слів, окрім «євроблях», є те, що самі пункти пропуску не облаштовано для того, щоб пропускати таку кількість транспортних засобів.

«Із тих пунктів, які є зараз на кордоні, не всі можуть приймати великовантажний транспорт. На польському кордоні у нас лише чотири пункти пропуску, які можуть пропускати через себе 20-тонники (фури), – це Ягодин, Краковець, Шегині й Рава- Руська. Решта можуть пропускати 3,5 -7 тонн — це, звичайно, не для вантажного транспорту», — підсумував Найєм. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти