В начало

Україна сподівається побудувати трубопровід з Польщі

Україна хоче відновити проект нафтопроводу «Броди-Адамово» і побудувати паливну трубу з Польщі, заявив в інтерв'ю PAP гендиректор компанії «Сарматія» Сергій Скрипка.

Необхідні кошти для цих інвестицій, з його слів, може надати Єврокомісія.

Генеральний директор Міжнародної трубопровідної компанії «Сарматія» Сергій Скрипка в інтерв’ю PAP зазначив, що перед компанією стоїть важливе завдання — відновити нафтопереробний сектор в Україні, а отже, зміцнити енергетичну безпеку Європи шляхом будівництва трубопроводу, який з’єднає Броди в Україні з базою в Адамові, звідки транспортується сира нафта для виробників палива в Польщі й Німеччині.

Скрипка зазначив, що реалізація проєкту нафтопроводу «Броди-Адамово» покликана стабілізувати нафтотранспортну систему в нашому регіоні Європи й забезпечити безпеку в кризовій ситуації.

Щоб відбудувати трубопровідну систему, потрібні величезні фінансові ресурси. Скипка зазначив, що в цій сфері він розраховував на певну підтримку, можливо, фінансову, з боку Єврокомісії, однак зазначив, що конкретних рішень доведеться чекати до кінця війни.

Зі слів гендиректора «Сарматії», ще одним важливим з погляду України проєктом є будівництво паливного трубопроводу в Україну, оскільки існуюча система логістики не дозволяє доставляти туди необхідні обсяги паливних продуктів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти