В начало

Україна має великий потенціал для виробництва біометану – «Нафтогаз»

Україна в перспективі може виробляти понад 20 млрд куб. м біометану на рік. Про це повідомляється на сайті групи «Нафтогаз».

«За оцінками експертів, Україна в перспективі може виробляти понад 20 млрд куб. м біометану на рік. Це дуже високий потенціал, який зробить її важливим гравцем на енергетичному ринку Європи», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на цьому наголосив очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов під час свого виступу на І українському форумі з біометану, що проходив у Києві 22 квітня 2024 року.

Найперспективнішими для біогазової галузі є Київська, Вінницька, Полтавська й Черкаська області.

«Ми вже забезпечили видобуток природного газу на рівні, що забезпечує потреби України. Водночас ми впевнені в тому, що біометан має колосальний експортний потенціал і може стати додатковим джерелом енергії й валютних фінансових надходжень для нашої країни», – зазначив Олексій Чернишов.

Він також підтвердив, що група «Нафтогаз» розглядає можливість участі в біометановому секторі України.

«Ми підтверджуємо свою зацікавленість у збільшенні виробництва біометану в Україні. Ми також готові використовувати й надавати свої системи транспортування й зберігання газу. І, безумовно, «Нафтогаз» декларує свою амбіцію з викупу того обʼєму біометану, який сьогодні може бути вироблений в Україні», – підкреслив очільник «Нафтогаз».

Як відомо, «Нафтогаз» продовжує інвестувати у проєкти з відновлюваної енергетики.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти