В начало

УГВ планує 2023 року отримати з нових свердловин 1 млрд куб. м газу

ПАТ «Укргазвидобування» планує 2023 року наростити видобуток газу з нових свердловин до 1 млрд куб. м, повідомив директор з розвідки та розробки компанії Максим Вітик.

«Нам вдалося збільшити буріння свердловин удвічі порівняно з минулим роком. Це збільшення, у поєднанні із застосуванням 3D-сейсморозвідувальних досліджень, дозволяє 2023 року наростити видобуток газу з нових свердловин до 1 млрд куб. м, що є найбільшим показником за часи незалежної України», – цитує його слова прес-служба компанії.

Вітик уточнив, що застосування новітніх технологій дає новий поштовх розвитку газовидобутку в Україні, і компанія найближчими кількома роками має намір розширити географію сейсморозвідувальних досліджень майже на 15 тис. кв. км.

«Ми повністю переформували принципи роботи геологорозвідки. Це у свою чергу забезпечило якісну генерацію нових точок для буріння», — зазначив він.

Як повідомлялося, перед «Укргазвидобуванням» стоїть мета збільшити 2023 року видобуток природного газу на 8% (на 1 млрд куб. м) – до 13,5 млрд куб. м. 2022 року УГВ видобуло 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж 2021-го.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти