В начало

УГВ підписало меморандум про видобуток газу з чеською компанією MND

Держкомпанія «Укргазвидобування» підписала меморандум про взаєморозуміння щодо потенційної співпраці з чеською групою MND, яка з 2014 року здійснює розвідку й видобування на 5-ти нафтогазових родовищах в Україні.

У рамках підписаного меморандуму компанії планують обмін інформацією для розкриття потенціалу ще не вивчених газоносних ділянок на заході України, повідомляє прес-служба компанії.

«Упевнений, що наша співпраця з MND Group забезпечить розвиток нових можливостей для зменшення залежності Європи від російських енергоносіїв. Карпатський регіон і раніше був у фокусі нашої діяльності, наразі ж це один із найбільш безпечних регіонів, де ми можемо запускати нові проєкти», – прокоментував домовленість директор дивізіону «Нафтогаз розвідка та видобування» Олег Толмачев.

«Наш український підрозділ уже має успішні видобувні проєкти в Карпатському регіоні. Досвід фахівців «Укргазвидобування», яке працює в цьому регіоні не одне десятиліття, буде цінним для спільного пошуку нових видобувних можливостей», – зазначила директор енергетичного дивізіону MND Group Яна Гамршмідова.

АТ «Укргазвидобування» входить до групи «Нафтогаз», забезпечує понад 70% видобутку природного газу в Україні.

MND входить до групи KKCG, яку заснував чеський підприємець Карел Комарек. Компанія зосереджується на різних сферах в енергетичному секторі – від видобутку нафти й газу до виробництва енергії з відновлюваних ресурсів, таких як геотермальна або вітрова енергія, з особливою увагою до екологічно чистих технологій. MND також забезпечує чеські домогосподарства газом і електроенергією.

Окрім Чехії, MND Group працює в Україні, Німеччині й Італії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти