В начало

Угорська MOL готова платити за транзит російської нафти територією України

Угорська MOL проводить перемовини про те, щоб узяти на себе оплату транзиту російської нафти територією України, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Транспортування нафти трубопроводом «дружба» було припинено на кілька днів, наскільки нам відомо, через технічні проблеми банків, пов'язані зі сплатою російською стороною транзитного збору. Попри те, що MOL має запаси нафти на кілька тижнів, компанія працює над вирішенням ситуації, а також проводить перемовини про те, щоб узяти на себе комісію», – заявив представник прес-служби угорської компанії.

Раніше російська «транснєфть» повідомила, що 4 серпня «Укртранснафта» зупинила транзит російської нафти територією України у зв'язку із збоєм оплати транзитного збору. Зазначалося, що кошти, передані 22 липня за транзит у серпні, було повернуто на рахунок «транснєфті» 28 липня у зв'язку з набуттям чинності Регламенту ЄС 2022/1269.

Південною гілкою нафтопроводу «дружба», що проходить територією України, постачання нафти здійснюються у напрямку НПЗ Угорщини, Словаччини й Чехії на підставі довгострокового договору між ПАТ «транснєфть» і АТ «Укртранснафта» на надання послуг із транспортування нафти на умовах 100% передоплати.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти