В начало

У травні Туреччина імпортувала понад 1 млн т російського ДП

Туреччина нарощує внутрішнє споживання дизельного палива. Сезонне зростання попиту в туристичному й будівельному сегментах сприяє збільшенню продажів пального. Минулого місяця країна збільшила обсяги імпорту і водночас зменшила експортні постачання. За даними турецького Інституту статистики, у травні Туреччина імпортувала 1,28 млн тонн дизельного пального, це на 18% більше порівняно з квітнем.

Найбільшим постачальником останні кілька місяців залишається росія. Минулого місяця турецькі компанії розмитнили 1,07 млн тонн російського дизпального, це на 16% більше порівняно з квітнем. Також великі обсяги продукту в Туреччину постачалися з Ізраїлю (107,4 тис. тонн) й Греції (61,5 тис. тонн). У травні турецькі компанії також розмитнили 8,9 тис. тонн індійського дизелю. Нагадаємо, 8 травня після майже тримісячної перерви до турецького терміналу у Мармарі надійшов танкер, який привіз близько 100 тис. тонн продукту виробництва Reliance Industires.

Зростання попиту на дизпальне на внутрішньому ринку призвело до того, що обсяги експортних продажів у травні скоротилися майже вдвічі. Минулого місяця турецькі компанії експортували 227,8 тис. тонн продукту, це на 46% менше порівняно з квітнем. Дві третини постачань припало на Румунію (62,8 тис. тонн), Ліван (45 тис. тонн), Україну (33,6 тис. тонн) й Італію (15,3 тис. тонн). Згідно з даними аналітики Kpler, у травні експорт дизпального здійснювався з двох турецьких заводів: Star Refinery і Tupras Aliaga Izmir Refinery.

За даними enkorr, минулого місяця на український ринок було відвантажено 132,9 тис. тонн продукту, що мав турецьке походження. Порівняно з квітнем обсяги імпорту турецького дизпального зросли на 75%.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти