В начало

У т.о. Феодосії дронами атакували найбільшу нафтобазу

У тимчасово окупованій Феодосії горить АТ «Морський нафтовий термінал» – найбільша в Криму нафтобаза за обсягами перевалки нафтопродуктів. Про це повідомляють місцеві телеграм-канали.

За даними видання Astra, під удар потрапило підприємство «Морський нафтовий термінал», яке Сили оборони України вже атакували навесні 2024 року.

Тоді відразу 4 БпЛА впали на території термінала. Було пошкоджено магістральний трубопровід перекачування палива, виникла пожежа. Ця ж нафтобаза вже зазнавала атак у грудні й листопаді минулого року.

Радник голови окупаційної адміністрації Криму олєг крючков повідомив, що на нафтобазі сталося «загоряння» і додав, що на місці вже працюють рятувальники.

Як пише «Кримський вітер», дим на Феодосійській нафтобазі підіймається трьома стовпами, що може свідчити про три основні джерела загоряння. Водночас підписники каналу повідомляють, що перед вибухами на нафтобазі було чути звук, схожий на звук літака.

У місцевих пабліках додають, що пожежу у Феодосії бачать навіть мешканці Кіровського, яке розташоване за 25 км. Загалом на півострові два таких термінали, другий розташований у Севастополі.

Як зазначається, у тимчасово окупованому Криму в ніч проти 7 жовтня пролунали вибухи, внаслідок яких, окрім нафтобази, також виникла пожежа на аеродромах «Бельбек» і «Сакі». 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти