В начало

У справі ексменеджменту «Укртатнафти» бюджету відшкодовано 1,6 млрд грн

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) України спрямували до суду обвинувальний акт відносно колишнього головного бухгалтера ПАТ «Укртатнафта» за ухилення від сплати податків, повідомляє прес-служба БЕБ.

Як зазначається, це один із 15 епізодів справи стосовно несплати компанією податків і розтрати майна її службовими особами.

«Загалом у рамках розслідування цього кримінального провадження БЕБ забезпечило відшкодування майже 1,6 млрд грн завданих державі збитків. Ці кошти вже надійшли у Державний бюджет України», — йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що колишні посадовці умисно ухилились від сплати майже 1,6 млрд грн акцизного податку та податку на прибуток. Крім того, зловживаючи службовим становищем, вони здійснили розтрату майна товариства, а саме нафти-сирця.

«Що стосується головного бухгалтера, жінка не повністю відобразила обсяг здійснених фінансових операцій у поданій до податкових органів декларації з акцизного податку», – зазначили у БЕБ.

Зокрема в документації була відсутня інформація про реалізацію бензину, дизельного й авіаційного палива, скрапленого газу на загальну суму акцизного податку понад 88 млн грн.

За умисне ухилення від сплати податків в особливо великих обсягах службовій особі підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст. 212 Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, СБУ й БЕБ викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд грн колишнім менеджментом «Укрнафти» й «Укртатнафти». Встановлено, що протиправні механізми було поєднано з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.

За даними слідства, така злочинна діяльність здійснювалася в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти