В начало

У серпні Саудівська Аравія збільшила експорт ДП майже в 1,5 раза

У серпні Саудівська Аравія відчула значне збільшення експорту нафтопродуктів, зазначивши зростання на 16% порівняно з попереднім місяцем.

Відповідно до даних, зібраних Ініціативою даних об’єднаних організацій (JODI), цей сплеск в першу чергу пояснюється збільшенням постачань дизельного пального. Загальний обсяг експортованих нафтопродуктів у серпні досяг 1,3 млн барелів на день (б/д), що є помітним зростанням порівняно з 1,1 млн б/д попереднього місяця.

Експорт дизельного пального зокрема вирізнявся вражаючим зростанням на 45% у серпні, що є найвищим місячним темпом зростання за останні три роки, досягнувши 587 тис. б/д.

Проте не всі категорії нафтопродуктів зросли. Експорт мазуту в серпні впав на 15%, що еквівалентно 24 тис. б/д, порівняно з липнем. Експорт бензину й авіаційного палива впав на 7%, що становить 20 тис. б/д за той же період.

База даних JODI показала, що дизпальне становило 44% від загального обсягу експорту нафтопродуктів, за ним ідуть бензин і авіаційне паливо з 21% і мазут з 11%. У серпні Королівство Саудівська Аравія експортувало 55% продукції нафтопереробки, що значно збільшилося порівняно з 44% у липні. Зокрема 50% дизелю, виробленого в серпні, було експортовано, порівняно з 39% у липні. Королівство також експортувало 31% мазуту, виробленого в серпні, що менше порівняно з 39% попереднього місяця. Що стосується автомобільного бензину й авіаційного палива, то 40% його виробництва було експортовано в серпні проти 45% у попередньому місяці.

Крім того, загальний обсяг виробництва нафтопродуктів у Саудівській Аравії в серпні досяг 2,5 млн б/д, що вказує на 1,5%-ве зниження порівняно з липнем. Виробництво дизельного пального, що становить 46% у виробництві нафтопродуктів, у серпні збільшилося на 13% порівняно з липнем, досягнувши 1,2 млн б/д, що є найвищим рівнем, досягнутим з квітня минулого року. Мазут, який становить 18% виробництва нафтопереробки, зріс за той же період на 7%.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти