В начало

У січні-липні виробництво бензину в Литві зросло на 4%

У липні виробництво дизельного пального і скрапленого газу в Литві зменшилося, тоді як випуск автомобільних бензинів дещо збільшився, свідчать дані офіційного статистичного порталу.

За його даними, у липні виробництво дизельного пального скоротилося на 8%, до 319 тис. тонн. Це могло бути спричинено зменшенням обсягів перероблення нафти на Мажейкяйському НПЗ, де у липні переробили 824 тис. тонн сировини, що на 3% менше порівняно з аналогічним місяцем торік.

Виробництво скрапленого газу у липні зменшилося на 6%, до 28,1 тис. тонн. Мажейкяйський НПЗ скоротив випуск товарного LPG через збільшення власного споживання для виробництва електроенергії.

Випуск автомобільних бензинів у липні зріс на 1%, до 256 тис. тонн.

За сім місяців обсяги виробництва дизельного пального у Литві збільшилися на 2%, до 2,12 млн тонн. Випуск автомобільних бензинів зріс на 4%, до 1,7 млн тонн, а скрапленого газу — на 21%, до 188 тис. тонн. Основним чинником зростання виробництва нафтопродуктів стало збільшення обсягів перероблення нафти. За сім місяців на Мажейкяйському НПЗ переробили 5,41 млн тонн сировини, що на 5% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти