В начало

Пальне за відстрочку: начальника Тернопільського ТЦК впіймали на хабарі

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру начальнику Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він вимагав у підприємця неправомірну вигоду за відстрочку від призову на військову службу.

Як повідомляє прес-служба ДБР, підприємець, який наразі навчається на денній формі в одному з навчальних закладів Прикарпаття, мав законне право на отримання відстрочки. Однак військком попередив його, що оформити довідку про відстрочку можливо лише за хабар – талони на одну тисячу літрів дизельного пального, вартість якого становить приблизно 1,5 тисячі доларів США.

21 жовтня ДБР затримало посадовця після отримання талонів. В автомобілі затриманого було виявлено та вилучено 13 тисяч доларів США і 73 тисячі гривень готівкою. Також під час обшуку його службового кабінету вилучено паливні картки на понад тисячу літрів дизельного пального та бензину.

Начальнику ТЦК повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. До суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Розслідування триває, встановлюються інші факти протиправної діяльності.

Як повідомляв enkorr, у травні в Одеській області поліція затримала військового ТЦК за вимагання хабаря пальним в обмін на бронювання від мобілізації.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти