В начало

У росії заявили, що наразі немає потреби забороняти експорт дизелю

росія не має потреби забороняти експорт дизпального, щоб подолати зростання цін і можливий дефіцит палива після того, як атаки безпілотників зменшили нафтопереробні потужності, заявив 29 березня віце-прем’єр-міністр алєксандр новак, якого цитує Reuters.

У розмові з журналістами новак також сказав, не уточнюючи подробиць, що очолюваний «новатеком» проєкт Arctic LNG 2, який почав орієнтовне виробництво в грудні, продовжує перемовини про постачання скрапленого природного газу (СПГ), оскільки західні санкції перешкоджають наявності танкерів для проєкту.

росія зіткнулася з різким скороченням нафтопереробних потужностей, технічними збоями й атаками безпілотників. Вона заборонила експорт бензину на півроку з 1 березня.

За підрахунками Reuters, нафтопереробні потужності, зупинені атаками безпілотників, досягли 14% від загальної нафтопереробної потужності росії. Загальний простій потужностей первинної нафтопереробки в країні зріс приблизно на третину в березні порівняно з лютим – до 4,079 млн метричних тонн.

новак зазначив, що іншим нафтопереробним заводам (НПЗ) вдалося збільшити виробництво, а уряд працює над питанням постачань палива з заводів на тлі залізничних вузьких місць.

«ситуація на ринку нафтопродуктів сьогодні стабільна», — сказав новак.

Водночас щоб уникнути дефіциту палива, москва почне закуповувати білоруський автобензин обсягом 100-150 тис. тонн на місяць. Про це 28 березня у кулуарах форуму санкт-петербурзької міжнародної товарно-сировинної біржі повідомив голова комітету енергетики держдуми рф павєл завальний.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти