В начало

У росії пропонують продовжити заборону експорту бензину до жовтня

Міненерго рф запропонувало продовжити заборону експорту автобензину на вересень-жовтень, а для тих, хто не виробляє цей вид палива, — до кінця року, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на листа заступника міністра енергетики павла сорокіна віцепрем'єрові алєксандру новаку.

Відомство вважає, що продовження заборони на експорт дозволить не допустити погіршення ситуації на внутрішньому ринку моторного палива в умовах ремонтів, що проводяться на НПЗ у вересні-жовтні 2024 року і сезонного попиту, що зберігається в осінній період.

Заборону експорту бензину з рф, встановлену на період із 1 березня по 31 серпня поточного року для захисту внутрішнього ринку, було тимчасово скасовано на період із 20 травня по 30 червня, а потім уряд вирішив залишити експорт відкритим ще й на липень, вважаючи ситуацію стабільною.

Зняття заборони призвело до різкого підвищення гуртових цін на автобензин на біржових майданчиках рф протягом червня й знищило маржу роздрібних операторів.

15 липня віцепрем'єр алєксандр новак говорив, що уряд рф у серпні залишить чинною заборону на експорт автобензину, якщо на ринку буде напружена ситуація, а рішення про це може бути ухвалене наприкінці липня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти