В начало

У Раді звернули увагу на проблему сумнівного LPG з країн Балтії

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України ухвалив рішення звернутися до парламентів Естонії, Латвії й Литви щодо необхідності відмовитися від імпорту російського скрапленого газу.

«Ми не звертаємося до них безпосередньо для того, щоб вони впровадили санкції, тому що для санкцій має бути загальноєвропейське рішення. Ми пишемо для того, щоб ініціювати консультації… ініціювати обговорення з цього приводу, щоб якщо і не для всього газу впроваджувати санкції, то давайте спробуємо щось зробити з цим вузьким сегментом», — пояснила народний депутат Інна Совсун на засіданні комітету в п'ятницю.

У свою чергу голова енергокомітету Андрій Герус зазначив, що російський нафтовий газ ввозиться в країни Балтії за сертифікатами походження, після чого вже без сертифікатів може надходити на український ринок.

«Різниця в тому, що ми з російськими сертифікатами не приймаємо, а ці країни приймають. Якби вони цього не робили, то газ не надходив би ні до нас, ні до них, ні до інших країн Європи. Однак ми розуміємо, це робочий процес, і тут, я впевнений, що під час діалогу можна вийти на якесь рішення», — наголосив він.

Нагадаємо, останнім часом український ринок наповнюється дешевим російський автогазом під виглядом балтійського і польського міксу. Через це, як зазначають гравці ринку, Україна втрачає інші джерела постачань і може знову опинитися в заручниках у росіян.   

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти