В начало

У Польщі зросло споживання моторних палив

Згідно з даними Польської організації нафтової промисловості та торгівлі (POPiHN), результат споживання всіх видів рідкого палива за 9 місяців 2022 року перевищив дані за аналогічний період торік на 5%. Споживання моторного палива за цей період зросло на 3%.

За даними POPiHN, позитивна динаміка польської економіки, війна в Україні й високі ціни на пальне були основними чинниками стимулювання ринку рідкого палива в Польщі. Також зросла мобільність поляків, а військові дії в Україні вимагали значних обсягів палива для обслуговування біженців і для військового постачання. На західному й південному кордоні через значну цінову різницю зростало явище паливного туризму. POPiHN повідомляв, що в обговорюваному періоді 2022 року попит на паливо в країні задовольнявся більшим внутрішнім виробництвом, ніж минулого року, значно доповненим більшим імпортом.

В організації зазначили, що порівняно з першим півріччям 2022 року темп зростання попиту на паливо знизився на 4 відсоткові пункти. Це сталося через слабші результати споживання у святкові місяці через високі ціни на пальне на АЗС.

Надані організацією дані свідчать, що споживання трьох основних видів палива (бензин, дизельне пальне, скраплений газ) за дев’ять місяців 2022 року зросло на 3% порівняно з аналогічним періодом 2021 року і становило 25615 тис. м куб.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти