В начало

У Польщі на російському нафтопроводі «дружба» стався витік

Польський оператор трубопроводів PERN заявив, що припинив прокачування через ділянку трубопроводу «дружба», який з’єднує росію з Європою, після виявлення витоку в центральній Польщі 5 серпня, але очікує відновлення роботи 8 серпня. Про це повідомляє Reuters.

У PERN заявили, що немає жодних ознак того, що третя сторона спричинила витік, який стався після серії атак на трубопроводи, що транспортують російську нафту й газ після того, як москва почала повномасштабне вторгнення в Україну 2022 року.

«Служби PERN дісталися до пошкодженої ділянки однієї з ниток західної ділянки трубопроводу «дружба» в комуні Ходеч», — повідомили в PERN раніше в неділю. – Це магістральна лінія, яка транспортує сиру нафту з морських постачань на захід. Зараз тривають ремонтні роботи нафтопроводу. Очікуваний час відновлення прокачування — ранок вівторка».

У PERN не сказали, який вплив це матиме на постачання до Німеччини, але речник Федерального міністерства економіки в Берліні сказав: «Ми підтримуємо зв’язок з операторами нафтопереробних заводів у Східній Німеччині. Безпека постачання все ще повністю гарантована».

У PERN заявили, що друга лінія працює нормально, і загрози здоров’ю місцевих жителів немає. У компанії заявили, що постачання на польські нафтопереробні заводи не вплинули, і що він підтримує контакти з німецькими партнерами, які отримують нафту через трубопровід.

«Інші елементи інфраструктури PERN, зокрема Поморська ділянка (нафтопроводу «дружба» – ред.), яка використовується для перекачування сирої нафти, що надходить танкерами в Польщу, а потім далі до Німеччини, працюють у стандартному режимі», — йдеться у заяві PERN.

Нафтопровід «дружба» – один із найбільших у світі, він може пропускати 2 млн барелів на добу (б/д). Загальна потужність західної частини обох ліній, що транспортують нафту з центральної Польщі до Німеччини, становить 27 млн тонн сирої нафти на рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти