В начало

У Нідерландах запустили новий термінал для імпорту скрапленого газу

Новий термінал для прийому скрапленого природного газу (LNG) фізично запрацював у Нідерландах. Як свідчать статистичні дані платформи Gas Infrastructure Europe, з 16 вересня у ній відображається інформація про надходження газу з плавучої приймальної установки регазифікації EemsEnergy LNG, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Наразі термінал заброньовано трьома компаніями: чеською СEZ, Shell Western LNG BV і французькою Engie.

У статистиці за перші шість днів є приклади використання його потужностей в інтервалі від 73% до 99,99%.

Як повідомлялося, у липні EemsEnergyTerminal – дочірня компанія компанії Gasunie – підписала спільний контракт із Shell Western LNG і чеською СEZ на постачання 7 млрд кубометрів газу на плавучий термінал у порту Емсхавен у Нідерландах.

До цього року в Нідерландах був лише LNG -термінал у порту Роттердама. Розширення Емсхавена й оптимізація у Роттердамі подвоїть імпортні потужності для LNG в країні.

LNG-термінал у порту Емсхейвен складатиметься з двох плавучих FSRU (установок для зберігання і регазифікації), Exmar S188 і Golar Igloo. Разом вони мають пропускну спроможність приблизно 8 млрд кубометрів на рік.

Протягом наступних п'яти років у порту «Емсхейвен» установки FSRU будуть перетворювати LNG назад у його газоподібну форму. Термінал також зможе зберігати LNG.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти