В начало

У лютому на УЕБ було продано 24 тис. тонн LPG

Протягом минулого місяця на Українській енергетичній біржі було реалізовано 174,47 тис. тонн нафти і газового конденсату й 23,57 тис. тонн скрапленого газу. Про це йдеться у повідомленні на сайті біржі.

Також було реалізовано 4 295,52 тис. МВт•год електроенергії і 104,51 млн куб. м природного газу.

«Загалом протягом минулого місяця з торгівлі енергоресурсами було укладено 519 свідоцтв, з купівлі-продажу електроенергії – 441», — зазначили в УЕБ.

Всього, як зазначається, минулого місяця було проведено 62 торгові сесії у БЕТС, 84 аукціони з купівлі-продажу електричної енергії в БЕТС у версії «Electric Power», а також по 4 торгові сесії кожного дня було проведено біржею на короткостроковому ринку природного газу.

«Продовжуємо підтримувати комфортні умови торгівлі для 6 тис. наших клієнтів й забезпечувати публікацію релевантних індикативів за результатами біржових торгів для всіх зацікавлених сторін», – сказав генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.

Нагадаємо, 2023 року на Українській енергетичній біржі реалізація скрапленого газу зросла більше, ніж удвічі. З початку року на аукціоні було реалізовано 264,4 тис. тонн ресурсу, тоді як 2022 року продажі становили 110,2 тис. тонн.

Майже весь обсяг — це газ внутрішнього виробництва державних компаній «Укрнафта» й «Укргазвидобування». Відповідно до закону «Про нафту і газ» компанії повинні реалізовувати газ власного виробництва на аукціонах.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти