В начало

У Литві запропонували заборонити російський LPG на законодавчому рівні

До Сейму (парламенту) Литви внесли пропозицію законодавчо заборонити прийом у будь-якій формі скрапленого газу з росії, який в обмежених масштабах ще надходить у країну.

Відповідну ініціативу висунуто міністром енергетики Дайнюсом Крейвісом і головою парламентського комітету з національної безпеки та оборони Лаурінасом Касчюнасом, повідомляють росЗМІ.

«Існують підприємства, які досі займаються імпортом скрапленошго газу з росії, доставляючи його автоцистернами. Це має бути заборонено», — зазначили ініціатори, які внесли у Сейм відповідні поправки до закону про природний газ.

Депутати підтримали у першому читанні цю пропозицію 119 голосами. Лише один проголосував проти, утрималися 11 політиків. Пропозицію має бути обговорено парламентськими комітетами, після чого вона повернеться до зали засідань на обговорення й заключне голосування.

Міненерго Литви встановило, що у компанії Gazprom Export, яка є дочірнім підприємством «газпрому», скраплений газ закуповує і ввозить до Литви цистернами зареєстрована у Варшаві Cryogas M&T Poland.

Імпорт з росії скрапленого природного газу через термінал, розташований у Клайпедському державному морському порту, було заборонено Литвою в березні 2022 року, а в квітні така заборона стала діяти і на постачання трубопроводами. Виняток діє лише для транзиту у калінінград.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти