В начало

Shell зупинила установку на найбільшому в Європі НПЗ через витік

Shell заявила, що зупинила установку на найбільшому в Європі нафтопереробному заводі Pernis у Роттердамі через витік.

«Через витік на одному з наших блоків було вирішено тимчасово вивести його з експлуатації для ремонту», — йдеться в заяві британської компанії, оприлюдненій Reuters.

Shell відмовилася коментувати Reuters ситуацію щодо типу витоку, через який блок було зупинено, або як довго триватиме збій.

Pernis — найбільший нафтопереробний завод у Європі, потужність якого дає змогу переробляти понад 400 тис. барелів сирої нафти на день.

Минулої осені, під час розпалу паливно-енергетичної кризи в Європі, НПЗ Pernis зазнав збою, що погіршило і без того погану ситуацію з постачанням палива на північному заході Європи через страйки у Франції.

Перед останньою зупинкою установки на НПЗ «Перніс» проводився капітальний ремонт, який тривав майже два місяці. На початку березня Shell розпочала капітальне технічне обслуговування низки установок на НПЗ. Ремонтні роботи на об’єкті планували завершити до кінця травня.

На відміну від минулого року, паливний ринок в Європі не такий напружений, а маржа нафтопереробки знизилася за останні місяці.

«Зменшення потоків і приглушене зростання попиту як на місцевому, так і на ключових експортних ринках вплинули на вартість, включаючи вужчу маржу переробки й спреди EBOB-RBOB», — сказав аналітик Refinitiv Радж Раджендран минулого тижня Reuters.

Маржа переробки бензину в північно-західній Європі впала до $20,70 за барель станом на 2 червня через зниження експорту з регіону до західної Африки.

Протягом тижня до 31 травня загальні запаси палива, які зберігалися в торговому центрі нафти Амстердам-Роттердам-Антверпен (ARA), знизилися на тлі підвищення попиту на дорожнє паливо, згідно з Insights Global, яке зазначило, що нафтопереробний завод Shell Pernis, здається, повернувся до мережі після тривалого періоду обслуговування. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти