В начало

У Гані в серпні введуть в експлуатацію новий НПЗ

Новий нафтопереробний завод Sentuo Oil Refinery Limited, який будується в промисловому анклаві Тема, розпочне комерційну експлуатацію (тестовий запуск) у серпні цього року, повідомляє Graphic Online.

Зазначається, що $1,98 млрд інвестували у НПЗ, що матиме потужність 5 млн метричних т на рік, або 100 тис. барелів на день.

Завод введуть в експлуатацію у два етапи. На першому підприємство перероблятиме до 2 млн метричних т на рік, потужність пізніше збільшать до 5 млн метричних т на рік.

На самому НПЗ працюватиме близько 900 осіб.

Технічний радник проєкту Джордж Андох заявив про це вчора, коли міністр торгівлі й промисловості Кобіна Тахір Хаммонд здійснив ознайомчий візит на місце будівництва.

Пан Андо сказав, що новий нафтопереробний завод допоможе країні скоротити давню залежність від імпортних поставок бензину й дизельного палива і заощадить країні мільйони доларів, витрачених на імпорт готових нафтопродуктів. За даними enkorr, останні два місяці основним постачальником нафтопродуктів у Гану є росія. У червні до портів країни надійшло 176 тис. т дизельного палива та газойлю.

Містер Хаммонд сказав, що зведення заводу в Гані, яке реалізується в рамках ініціативи «Один район, одна фабрика», є прикладом бачення президента Акуфо-Аддо щодо розвитку країни.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти