В начало

У Дніпрі судитимуть військових, які привласнили 50 т пального (фото)

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно учасників організованої злочинної групи з Дніпра. Зловмисники під виглядом допомоги ЗСУ привласнили майже 50 тонн пального, повідомляє прес-служба ДБР.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Зазначається, що до групи входило шестеро військовослужбовців і четверо цивільних громадян. Вони підробляли листи від імені керівництва однієї з військових частин, у яких просили представників великих мереж АЗС надати пальне для підрозділів ЗСУ, що виконують бойові завдання.

Представники АЗС, не підозрюючи обману, на підставі сфабрикованих звернень віддали шахраям загалом майже 50 тонн бензину й дизельного пального на 2,5 млн гривень.

Та за фактом отримане таким чином паливо до ЗСУ не надходило. Ділки його продавали на території Дніпропетровської області, а отримані гроші ділили між собою.

Дев’ятеро фігурантів обвинувачуються у шахрайстві з використанням підробленого документа, вчиненому повторно організованою групою (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України).

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти