В начало

У червні європейські постачання бензину у США досягли мінімуму

Потужний потік європейських постачань бензину в США, який спостерігався в останні місяці, зменшився в червні – так само, як і впали запаси дорожнього палива на Атлантичному узбережжі. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Європейські вантажі бензину і компонентів змішування в США, як очікується, впадуть до тримісячного мінімуму в червні, при цьому обсяги, ймовірно, становитимуть близько 350 тис. барелів на день (б/д). Це на 17% менше порівняно з травнем, згідно з оцінками, зібраними Bloomberg на основі даних аналітичної компанії Vortexa Ltd.

Постачання на маршруті різко зросли в квітні й травні напередодні сезону водіння в США. Потоки в червні будуть трохи нижчими за рік тому, але все ще значно перевищуватимуть середні показники за період з того часу до квітня.

«Щотижневі завантаження з Європи, орієнтовані на USAC, почали демонструвати ознаки уповільнення вже на другому тижні червня», — сказала Памела Мангер, старший ринковий аналітик Vortexa.

Європа – найбільший зовнішній постачальник бензину на східне узбережжя США, переважно в район гавані Нью-Йорка. Збільшення обсягів постачань у квітні й травні призвело до різкого збільшення кількості вантажів, які прибули в США після рейсу, який тривав близько двох тижнів.

«Цей нещодавній сплеск імпорту з Європи в USAC, ймовірно, був пов’язаний із сукупністю чинників, включаючи великі спотові закупівлі напередодні свята 4 липня в США на тлі незапланованих зупинок нафтопереробних заводів» як на узбережжі Атлантики, так і на узбережжі Мексиканської затоки, сказала Мангер.

Зниження цього місяця збігається з різким падінням запасів бензину на Східному узбережжі. Згідно з даними уряду США, минулого тижня запаси впали до рівня, значно нижчого за сезонні норми після стабільного зростання з середини травня.

Проте загальний європейський експорт бензину, ймовірно, буде стабільним цього місяця.

«Зменшення імпортного попиту з боку USAC відбулося на тлі того, що європейський бензин зростає, а це означає, що середземноморські барелі знаходять домівки в ARA», — додала Мангер, маючи на увазі торговий центр Амстердам-Роттердам-Антверпен.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти