В начало

У британській BP заявили про збільшення інвестицій у вуглеводні

Британська ВР збільшить інвестиційні витрати на нафту і газ на 500 мільйонів доларів у відповідь на зростання цін на енергоносії й скорочення постачань, заявив головний виконавчий директор компанії Бернард Луні.

«Ми спрямовуватимемо більше інвестицій у вуглеводні, щоб допомогти енергетичній безпеці в найближчому майбутньому. Ми, ймовірно, спрямуємо близько півмільярда доларів на вуглеводні», — цитує голову BP агентство «Рейтер», уточнюючи, що такий захід викликано зростанням цін на енергоносії, а також обумовлено скороченням постачання.

Як повідомляється в матеріалі, додаткові витрати компанії насамперед підуть на видобуток природного газу на суші в басейні Хейнсвіля і на шельфі Мексиканської затоки в США.

У фінансовому звіті, випущеному раніше у вівторок, компанія оголосила, що її чистий прибуток у другому кварталі 2022 року склав 9,257 мільярда доларів, що втричі більше за рівень другого кварталу 2021 року. Водночас за підсумками півріччя BP зазнала збитків в 11,127 мільярда доларів після прибутку роком раніше в 7,783 мільярда.

BP — британська компанія, що входить у шістку найбільших нафтогазових корпорацій світу. Її засновано 1909 року. Наприкінці лютого вона заявила, що позбавиться своєї частки в «роснєфті» через війну росії в Україні. За повідомленнями ЗМІ, тепер компанія шукає покупців для своїх російських активів, включаючи частку «роснєфті», контактуючи з компаніями в Азії й на Близькому Сході.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти