В начало

У білорусі штрафують перевізників за заправку на «неправильних» АЗС – ЗМІ

У білорусі масово штрафують перевізників на великовантажних авто із номерами країн ЄС за «неправильну» заправку, повідомляє «Єврорадіо» із посиланням на «Дзеркало».

Ресурс нагадує, що з травня 2022 року такі фури на території білорусі мають заправлятися лише на певних АЗС і лише спеціальним видом дизпального. При цьому коштує воно дорожче. Оператори на АЗС, де дизпальне продається за звичайною ціною, мають відстежувати номери фур. І якщо вони помітять, що на їхній заправці купує пальне іноземний великовантажний автомобіль, вони повинні протягом півгодини повідомити про це митницю. Митний комітет при цьому одразу попередив, що відстежуватиме ситуацію.

Згідно з повідомленням, перевірки справді проводять. Лише за грудень минулого року у районних судах бреста відбулося кілька адміністративних процесів. Судили водіїв тягачів — переважно громадян білорусі й Польщі — за «невиконання законного розпорядження або вимоги посадової особи під час виконання нею службових повноважень» (ст. 24.3 КоАП білорусі). Звинувачення цих людей було аналогічним: заправилися на АЗС, які не внесено у певний перелік для західних перевізників, і придбали пальне за звичайною ціною, а не за завищеною. За це правопорушення далекобійників штрафують на 50 базових величин (1 600 рублів на кінець 2022 року). При цьому жоден із водіїв на судове засідання не з'явився, зазначає видання.

Нагадаємо, торік у квітні білорусь запровадила контрсанкції проти автоперевізників з ЄС. Їхня суть полягає в тому, що західні вантажівки можуть в'їжджати в країну тільки для доставки вантажів у спеціальні транспортно-логістичні центри для перечіплення. Далі вантаж обслуговують білоруські перевізники.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти