В начало

У Білому домі не відкидають зміни «стелі» цін на російську нафту у майбутньому

США вважають, що встановлення «стелі» цін на російську нафту призведе до фіксованої знижки на неї, і не виключають коригування межі цін у разі потреби. Про це заявив у понеділок представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

«Цей захід не означає, що ми не можемо повернутися назад і переглянути цінову «стелю», якщо знадобиться», — наводить The Wall Street Journal слова Кірбі з брифінгу.

«Ми впевнені, що ця «стеля» зафіксує знижку на російську нафту», — наголосив він.

З його слів, у Вашингтоні вважають за важливе забезпечити стабільність ринку енергоресурсів, і президент США Джо Байден за потреби продовжить оцінювати запити ринків.

Нагадаємо, у понеділок набуло чинності рішення ЄС щодо запровадження ембарго на постачання нафти з росії, яке також передбачає механізм «стелі» цін на нафту (price cap). Цей механізм передбачає заборону на надання послуг з транспортування російської нафти морським шляхом, а також її страхування, брокерські послуги і фінансування операцій компаніями на території ЄС, за винятком випадків продажу енергоресурсу за ціною не вищою за певну «стелю» ($60 за барель).

Аналогічну заборону запровадили країни G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія і США).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти