В начало

Турецька BOTAŞ домовилась про експорт природного газу для OMV Petrom

Турецька державна енергетична компанія BOTAŞ оголосила в середу, що уклала контракт на постачання до Румунії до 1,5 млрд кубічних метрів природного газу. Про це повідомляє Turkish Minute.

Угода з румунською нафтогазовою групою OMV Petrom передбачає, що BOTAŞ постачатиме Румунії до 4 млн кубометрів природного газу на добу трубопроводами. Згідно з прес-релізом турецької компанії, термін дії контракту розраховано на період з 1 жовтня 2023 року по 31 березня 2025 року.

«Крім торгівлі природним газом, обидві сторони домовилися розширити співпрацю у сфері транспортування, зберігання, виробництва і технологій екологічної енергетики», — йдеться у повідомленні BOTAŞ.

Крім торгівлі природним газом, угода закладає основу для майбутньої співпраці між двома компаніями в різних секторах енергетики. І BOTAŞ, і OMV Petrom висловили зацікавленість у зміцненні партнерства в таких сферах, як передача енергії, зберігання й екологічні технології.

Згідно з цією останньою угодою, загальні експортні зобов’язання BOTAS становитимуть до 3,3 млрд кубометрів природного газу. Ця цифра наближається до загальної потужності північного експортного маршруту Туреччини, яку можна подвоїти за рахунок подальших інвестицій, як вказує турецька влада.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти