В начало

Трубопровід Keystone закрито після викиду нафти

Канадська компанія TC Energy повідомила, що закрила трубопровід Keystone потужністю 622 тис. барелів на добу (б/д) через розлив нафти в річку Канзас (США). Про це повідомляє сайт компанії.

Обсяги витоку, який стався приблизно за 20 миль на південь від ключової розв'язки в Стіл-Сіті (штат Небраска), наразі невідомі. Keystone є основною артерією, що транспортує канадську сиру нафту з Альберти до нафтопереробних заводів на середньому заході США й узбережжі Мексиканської затоки, а також спрямовує барелі до центру США в Кушинг (Оклахома).

«Кістоун» закрив лінію приблизно о 20:00 CT у середу (2:00 четверга за Грінвічем) після того, як спрацювали сигнали тривоги і впав тиск у системі, повідомляє компанія в релізі, вказуючи, що для стримування потоку використовувалися бони.

«Система залишається відімкненою, оскільки наші екіпажі активно реагують і працюють над локалізацією й вилученням нафти», — йдеться у повідомленні.

Два вантажовідправники Keystone сказали, що TC ще не повідомила їх, на який термін трубопровід може бути закрито.

Співробітників управління з безпеки трубопроводів і небезпечних матеріалів США (PHMSA) було спрямовано на місце події для розслідування витоку поблизу Вашингтона (штат Канзас), містечка з населенням трохи більше 1 100 чоловік.

15 листопада компанія оголосила, що скоротить обсяги трубопроводу через деякі серйозні інциденти, пов’язані з погодою, не уточнюючи обсягів і тривалості обмежень.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти