В начало

Трьох мешканців Полтавщини підозрюють у розкраданні газоконденсату

У Полтавській області затримали майстра й двох працівників, які працювали на одній з установок комплексної підготовки нафти філії «Укргазвидобування». Їх підозрюють у заволодінні майже двома тисячами літрів газоконденсату.

Про це йдеться на сайті прес-служби Полтавської обласної прокуратури.

Згідно з даними слідства, чоловіки зливали газовий конденсат із сепаратора у заздалегідь підготовлені місткості. Наповнені каністри й пластикові пляшки вони ховали у металевий контейнер, розташований неподалік території установки, а потім вивозили на продаж.

За інформацією прес-служби поліції Полтавщини, у середньому за зміну працівники нелегально вивозили від 400 до 600 л газоконденсату.

За попередніми підрахунками, у такий спосіб протягом березня-квітня 2024 року працівники підприємства заволоділи майже двома тисячами літрів газоконденсату, який належав НАК «Нафтогаз України». Нині встановлюють суму збитків, завданих підприємству.

Як повідомляє поліція Полтавщини, слідчі вилучили у підозрюваних близько трьох тонн газоконденсату, 16 автомобілів, яким користувалися, майже 20 мобільних телефонів, більш як 350 тис. грн і «чорну» бухгалтерію.

Чоловікам повідомили про підозру у привласненні чужого майна за попередньою змовою групою осіб, вчиненому повторно, в умовах воєнного стану. Санкція передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Усім підозрюваним обрали запобіжні заходи – тримання під вартою з альтернативою внесення застав обсягом 240 тис. грн.

Нині встановлюють причетність інших осіб.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти